Earthblog

A Real-World Joomla! Template

 

 

Χώρος Συνεδρίου

Αίθουσα

"Πολυχρόνης Πολυχρονίδης"


Ευγενική Παραχώρηση

 

Διεύθυνση:
Ανδρέα Παπανδρέου 70
Τ.Κ. 73134, Χανιά
Μαρτσάκης Αντώνης

 

 

Ο Αντώνης Μαρτσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιανουαρίου του 1979. Ένα τέταρτο μετά την γέννησή του ήρθε στον κόσμο και ο δίδυμος αδερφός του, Γιάννης. Σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε τα πρώτα του ζάλα στους Κρητικούς χορούς στον Σύλλογο Κρητών Πειραιώς «Η Ομόνοια». Πρώτος του χοροδιδάσκαλος ήταν ο Ανδρέας Μαριανάκης. Σε ηλικία εννέα ετών το 1988, ο Αντώνης έρχεται σε επαφή με το βιολί. Το όργανο αυτό μπήκε βαθιά στην καρδιά του και με πρώτο δάσκαλο τον Κωστή Παχάκη ξεκίνησε δειλά – δειλά να παίζει τους πρώτους του σκοπούς.

Κάθε καλοκαίρι η οικογένεια Μαρτσάκη επισκέπτονταν τα Χανιά και ο Αντώνης παρακολουθούσε μαθήματα δίπλα στον μεγάλο βιολάτορα, Μιχάλη Κουνέλη. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση έγινε στα Καλεργιανά Κισσάμου όπου έπαιξε δύο σκοπούς. Το 1991 σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να παίζει σε εκδηλώσεις, μαζί με τον αδερφό του, Γιάννη στο λαούτο. Ο κόσμος αγκάλιασε από νωρίς τους αδερφούς Μαρτσάκη και τους στήριξε προτιμώντας τους σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης.

Με τον χορό ο Αντώνης δεν σταμάτησε να έχει επαφή, αρχικά στο σύλλογο Κρητών Κερατσινίου και εν συνέχεια στο Λαογραφικό Όμιλο «Κουρήτες». Την στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε στον Λόχο Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Το όργανο που αγαπάει όσο τίποτε στην ζωή του, το βιολί δεν έχει πάψει να το κρατάει στα χέρια του όλα αυτά τα χρόνια με σεβασμό και πίστη σε αυτό που κάνει. Άλλη μια μεγάλη αγάπη του Αντώνη είναι τα Ριζίτικα ή απλά Τραγούδια. Η κ. Δόμνα Σαμίου για την οποία δεν χρειάζονται συστάσεις βρήκε στην φωνή και το λεβέντικο παρουσιαστικό του Αντώνη τον άνθρωπο που αναζητούσε για να τραγουδήσει στους ψηφιακούς δίσκους που εξέδωσε μερικά Ριζίτικα Τραγούδια. Σε ηλικία είκοσι έξι ετών το 2005 τραγούδησε στο κατάμεστο «Ηρώδειο» αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.  Έχει τρεις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές και αρκετές συμμετοχές στη κρητική δισκογραφία.

Στις 24 Απριλίου του 2006 παντρεύτηκε την Αριστέα Καλογρίδη με την οποία διαμένουν στα όμορφα Χανιά και έχουν δύο παιδιά. Ο Αντώνης Μαρτσάκης διδάσκει τα μυστικά της κρητικής παραδοσιακής μουσικής στη Σχολή εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων που διατηρεί στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που τιμά την Κρήτη και την Παράδοσή της όχι μόνο μέσα από το παίξιμό του αλλά με πολλούς τρόπους εξ  ίσου σημαντικούς. Σίγουρα η Κρήτη και οι Κρητικοί έχουν πολλά να περιμένουν από τον ξεχωριστό αυτό καλλιτέχνη

 

Γραμματεία

Συνεδρίου

 

Ιπποκράτης Μπελαδάκης

Τηλ: 6977007675

email:

ippokratisbeladakis@gmail.com

 

Χρυσούλα Τζωρτζάκη

Τηλ: 6983913055

email:

xtzortzaki@gmail.com